HISTORIE

Hvad er Kinbaku / Shibari,  japansk bondage?

Kinbaku betyder ”at binde tæt” – og det er præcis det man gør.
Shibari betyder ”bundet op” – og det er præcis det man bliver.

Historisk set brugte man bindinger med reb i det gamle Japan til at fastholde og torturere fanger med. Samtidigt blev bindinger brugt til at fremhæve fangens status – jo smukkere binding, jo højre rang havde fangen.
I dag er Kinbaku/Shibari noget man helt bevidst dyrker for at opnå en sammenhørlighed med sin partner,  en måde at få nogle dybe, tætte, sensuelle oplevelser sammen, stresse af, sætte hjernen på pause og komme ned i kroppen. Det er en leg mellem det maskuline og det feminine, mellem kontrol og overgivenhed under sikre og kontrolleret forhold.
Det er en måde at få et pusterum fra hverdagen, glemme regninger, børn, jobbet, middagen der skal laves og komme ud af hovedet og ned i kroppen og stresse af.
Når man binder/bliver bundet kan man kun være til stede i nuet, verden omkring en ophører med at eksistere og man kommer i sin egen lukket boble. Resultatet er en fantastisk afstresning og en lykkefølelse der kan vare ved i flere dage.

Mange der ikke tidligere har prøvet Kinbaku spørger: ”men gør det ikke ondt”? Jo, det kan det godt gøre, men behøver ikke være meget smertefuldt. Om bindesessionen skal være smertefuld eller ej afhænger af hvad målet med den er.
Der er mange måder at binde på.
Den meditative: hvor man bliver ”pakket tæt ind i reb” så de omfavner ens krop som hvis man lå under en tung dyne. Den tryghedsfølelse det giver kender vi helt tilbage fra vi var ved livets begyndelse og lå i vores mors mave, hvor vil blev holdt tæt af vores forældre som små babyer eller blev pakket godt ind i dynen når vi skulle sove i en barnevogn. Det giver en dyb ro i hoved og man synker ned i kroppen og slapper af.
Den æstetiske: hvor man laver flotte mønster af reb på kroppen, fremhæver de feminine / maskuline kropsforme for at få partneren til at føle sig smuk.

Den dominerende: hvor riggeren (den der binder) har fuld kontrol og bestemmer hvad der sker med modellen (den der bliver bundet). Her afgiver modellen kontrollen og retten til at bestemme over sig selv. Riggeren bestemmer hvornår man kommer fri og det eneste man kan er at overgive sig og slappe af. Den type af bindinger er fantastiske til personer der til hverdag bærer stort ansvar f.eks. på jobbet eller dem der altid er i kontrol.  Det bringer mere balance i ens liv da man lærer at det er ok at afgive styringen en gang imellem.

Den udfordrende: hvor der bindes med der formål at påføre kontrolleret smerte via de forskellige bindinger. Her leges der også med åndedrætskontrol og kroppen udfordres i udfordrende positioner. Når vi oplever smerte, udløser vores hjerne en masse forskellige signalstoffer. Dette gør at hovedet lukker ned for alt andet end at ”arbejde” med smerten og takle den.

En god bindesession giver dyb ro i hoved og krop og bidrager til overskud i hverdagen og fornyet energi.

Ofte vil en binde session indeholde alle 4 elementer, dog med hovedvægt i 1 eller 2 af dem.
Hvilken element man vælger at lægge mest vægt på afhænger af hvad man vil opnå med bindesessionen. Dette aftales altid på forhånd mellem rigger og model.

Her fortæller vi til TV MidtVest hvad Shibari er og hvordan et bruges: https://www.tvmidtvest.dk/moed-midt-og-vestjyderne/en-dans-med-reb?fbclid=IwAR0t02gUIHepM-dMp3HooKXghrhn-HDZSaIPIQIwgKS1oIUA4VFP45mvYKo